» » Nieuwsarchief
 
22/01 Derde maal Andre Greipel in Tour Down Under

Vierde etappe in de Tour Down Under, een rit van Norwood naar Goolwa, goed voor net geen 150 km. Het zwaartepunt van de etappe lag in de eerste wedstrijdhelft, met o.m. de beklimming van Fox Creek Road in Lenswood. De laatste 60 km werden over meer vlakkere wegen verreden, al liepen de slotkilometers in licht oplopende lijn.

Voorlopig staat er in deze Pro Tour rittenwedstrijd geen maat op de Andre Greipel, de Duitser van HTC-Columbia behaalde gisteren zijn derde ritzege en start morgen als leider in de zwaarste etappe.

De renners kregen vandaag af te rekenen met een stevige tegenwind, doch dat weerhield zes moedigen niet om een lange vlucht op te zetten. Zij gingen in de aanval op Fox Creek Road, doch werden op 15 km van de finish ingerekend door de ganse meute.

Er volgde dus een nieuwe massaspurt, waarbij Greipel de Australiërs Robbie McEwen (Team Katusha) en Graeme Brown (Rabobank) naar het podium verwees. Jürgen spurtte naar de zevende plaats.

Greipel start morgen met 20 boniseconden op Robbie McEwen, Jürgen is nog steeds zesde en leider in het jongerenklassement.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !