» » Nieuwsarchief
 
24/07 Cadel Evans wint zijn eerste Tour de France

Na drie loodzware weken volgde voor de renners in de Tour de France vandaag de bekroning. De afsluitende etappe ging van start in Créteil en was amper 95 km lang. Na 46 km arriveerden de renners in Parijs en kon het traditionele slotdefilé op de Champs Elysées beginnen ! Dit jaar werd er afgesloten met acht plaatselijke omlopen.

Deze afsluiter werd volledig verreden volgens het traditionele scenario. In gesloten gelederen werd koers gezet richting Parijs, waar in de plaatselijke ronden de actie begon. De tocht doorheen de Franse hoofdstad werd geanimeerd door een vlucht van zes renners, maar de spurters namen ook deze laatste kans ten baat.

In de slotfase volgde de algemene hergroepering en nam de Brit Mark Cavendish opnieuw iedereen te grazen in de eindspurt. De Brit pakte zijn vijfde ritzege, voor Boasson Haagen (Team Sky) & André Greipel die als derde finishte.

Het algemene klassement onderging dus geen wijzigingen meer, Cadel Evans (BMC) wint zijn eerste Tour de France, op het podium is hij geflankeerd door Andy Schleck (Leopard-Trek) en diens broer Frank.

Jürgen haalt dus opnieuw Parijs en doet dat nog maar eens in een sterke conditie. Zijn knappe tijdrit van gisteren is hier het levende bewijs van. JR nam elke dag een pak werk op zijn schouders en deed er alles aan om ploegmaats Gilbert & Greipel in optimale omstandigheden naar de finish te brengen. Omega Pharma - Lotto reed dan ook een bijzonder sterke Tour, met drie ritzeges en een hele reeks knappe prestaties.

Een dikke proficiat !

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !