» » Nieuwsarchief
 
23/07 Jürgen realiseert knappe slottijdrit in Tour de France

Met de enige individuele tijdrit van deze Tour de France, volgde vandaag op de voorlaatste dag de ontknoping van de voorbije drie weken. Deze chronorace werd verreden in en rond Grenoble en liep over 42,5 glooiende km.

Voor de dagzege stond er geen maat op de Duitser Tony Martin (HTC - High Road), die een prachtige 55'03” liet afklokken. Alles stond echter in het teken van de strijd tussen Andy Schleck en Cadel Evans, waarin laatstgenoemde 57” moest goedmaken op Schleck om zijn eerste Tour de France te winnen.

De Australische ex-wereldkampioen liet er geen gras overgroeien. Vanaf de openingskilometer nam hij tijd terug op Andy Schleck en had halverwege de tijdrit reeds zijn achterstand goedgemaakt. Zo ging het verder tot aan de finish, waar Evans op amper zeven seconden eindigde van Martin en zijn Luxemburgse concurrent liefst 2'31” aan de broek gaf.

Jürgen reed net als vorig jaar een knappe slottijdrit. Hij realiseerde een 58’30” en werd hiermee heel knap als 23ste geklasseerd. Klik hier voor zijn laatste kilometer.

Zonder ongevallen staat de Australiër Cadel Evans (BMC) morgen op de Champs Elysées voor de eerste maal op de hoogste trede. Op het podium zal hij geflankeerd worden door de broers Schleck, Andy eindigt op 1’34” opnieuw als tweede, Frank vervolledigt het podium op 2’30”.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !