» » Nieuwsarchief
 
21/07 18de etappe Tour - Sterk nummer van Andy Schleck
De twee resterende Alpenritten staan volledig in het teken van de mytische Galibier, waar vandaag op liefst 2645 meter een aankomst bergop wachtte. Deze loodzware 18de etappe was exact 200 km lang en ging van start in het Italiaanse Pinerolo. Onderweg moesten niet minder dan 3 cols buiten categorie verteerd worden ! Na een korte aanloop doemde meteen de eerste klim op, de Col Agnel, die dit jaar voor de eerste maal langs deze kant beklommen werd. Hierna volgde nog de Col d'Izoard en aankomst bergop op de Galibier.

Nog voor de Col Agnel in zicht was, kregen we 19 renners in de spits. Zij trokken in gesloten gelederen over deze Alpenreus, waarop het peloton meter na meter uitgedund werd. De Kazak Iglinsky (Astana) passeerde als primus de Col Agnel en deed dat ook over op de Col d'Izoard. De kopgroep werd op de tweede klim van de dag gehalveerd en in het peloton gooide Andy Schleck een troefkaart op tafel.

De Luxemburger had op de top van de Izoard 1’45” voorsprong op zijn naaste concurrenten en reed met behulp van zijn ploegmaat Monfort naar de kop van de wedstrijd.  Andy Schleck voerde een bijzonder sterk nummer op, op de slotklim reed hij iedereen uit het wiel en reed solo naar de zege op de Galibier. Jürgen kwam binnen in de bus op 35' en werd als 90ste geklasseerd.

Andy had aan de finish 2’07” op zijn broer Franck, Cadel Evans vervolledigde het podium. De Fransman Thomas Voeckler (Europcar) plooide ook vandaag niet en blijft in het geel, hij heeft in het algemene klassement nog 15” voorsprong op Andy Schleck.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !