» » Nieuwsarchief
 
19/07 Tour de France - Wereldkampioen Hushovd pakt 2de ritzege
De zestiende rit in de Tour de France was een opwarmertje voor de echte Alpenritten die nadien volgen met de aankomsten op de Galibier en op Alpe d'Huez. De renners reden vandaag 162 km van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Gap. De enige beproeving in deze overgangsetappe was de Col de Manse, een klim van tweede categorie. Eenmaal over de top was het nog ongeveer 10 km dalen tot de finish.

Het eerste uur werd maar liefst aan 51,4 km/u gemiddeld afgewerkt. Het was dan ook weinig verbazingwekkend dat niemand voorop raakte. Het viel op geen enkel moment stil en ging de ganse dag pijlsnel. Na 2 uur wedstrijd stond het gemiddelde nog steeds op 49 km/u en kregen 10 renners dan toch enige bewegingsvrijheid.

Dit bleek de goede vlucht, na een dolle eerste wedstrijdhelft laste het peloton een adempauze in en ging de voorsprong snel naar 6'. De koplopers begonnen ook met deze bonus aan de Col de Manse en mochten zodoende strijden voor de dagzege.

Op die klim van tweede categorie spatte de kopgroep compleet uiteen en kregen we Ryder Hesjedal (Garmin - Cervélo) alleen in de spits. De Canadees begon alleen aan de afdaling en kreeg daarin snel het gezelschap van het Noors duo Hushovd & Boasson Haagen.

Dat trio reed samen naar de finish, waar wereldkampioen Thor Hushovd (Garmin – Cervélo) zijn tweede ritzege pakte, voor zijn landgenoot Edvald Boasson Haagen (Team Sky) en ploegmaat Ryder Hesjedal.

Ook in het peloton was het op de Col de Manse alle hens aan dek en viel alles in stukken en brokken uiteen. Jürgen kwam binnen op een zevental minuten en werd als 61ste geklasseerd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !