» » Nieuwsarchief
 
17/07 Cavendish nogmaals de snelste in Tour de France

Tussen de Pyreneeën en Alpen krijgen de renners in de Tour even een adempauze. De 15de etappe liep over vrij vlakke wegen en werd verreden tussen Limoux en Montpellier, over een afstand van 192.5 km.

Het startschot was amper geluwd en er had zich meteen een kopgroep van vijf renners gevormd, nl. Terpstra, Ignatiev, Dumoulin, Delage en Delaplace. Het peloton maakte zich aanvankelijk niet druk in de vluchters, na 25 km wedstrijd bereikten ze een maximale bonus van net geen 4'.

Het vervolg was traditioneel voor een vlakke etappe, de ploegmaats van de spurters hielden de touwtjes in handen en bepaalden tot welk punt de vluchters voorop bleven. Op 20 km van de finish lieten Terpstra & Ignatiev hun metgezellen in de steek, maar op 3 km van de finish moesten ook zij plooien voor het peloton.

De Brit Mark Cavendish (HTC - High Road) toonde zich voor de 4de maal in deze Tour de snelste. Tyler Farrar (Garmin – Cervélo) en Alessandro Petacchi (Lampre) eindigden als 2de en 3de. Jürgen was opnieuw laatste man voor André Greipel en voltooide zijn taak met brio. Greipel raakte echter in het gewoel Jürgen zijn spoor bijster en kon niet meedoen voor de zege. Jürgen eindigde als 65ste.

Het algemene klassement ondergaat geen wijzigingen, Thomas Voeckler (Europcar) start als leider in de slotweek, Frank Schleck en Cadel Evans zijn de naaste belagers.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !