» » Nieuwsarchief
 
16/07 Ploegmaat Jelle Vanendert beste op Plateau de Beille
De laatste Pyreneeënetappe stond bol van de beklimmingen. De start van deze 14de rit werd gegeven in Saint-Gaudens en arriveerde bovenop Plateau de Beille. De afstand bedroeg 168.5 km, met in de eerste wedstrijdhelft reeds de beklimmingen van de Col de Portet-d'Aspet (2de cat.) en de Col de la Core (1ste cat.). Daarna volgde nog een dolle tweede wedstrijdhelft met de Col de Latrape (2de cat.), Col d'Agnes (1ste cat.), Port de Lers (3de cat.) en aankomst bergop te Plateau de Beille (buiten cat.).

De renners lieten zich niet afschrikken door het zware menu in deze koninginnenrit. Onmiddellijk na de start ontstond in een aantal schuifjes een uitgebreide kopgroep van 24 renners. Zij gingen in gesloten gelederen over de Portet-d'Aspet & de Col de la Core, waar het peloton aankeek tegen een achterstand van 7’.

De kloof met het peloton, dat km na km uitdunde, liep op tot maximaal 9’ en de koplopers begonnen met 2’30” voorsprong verbrokkeld aan de slotklim van het Plateau de Beille.

Aan de voet van die laatste hindernis ging Sandy Casar alleen aan de haal en vormde zich een favorietengroepje met opnieuw een bijzonder sterke Jelle Vanendert. Bij elke tempoversnelling van de klassementsrijders kon onze spits zijn wagonnetje aanhaken en waagde op 7 km van de finish zijn kans.

Jelle reed in één ruk naar Casar toe en knokte voor elke bonusseconde. Olympisch kampioen Samuel Sanchez kon zich ook nog loswerken, maar kon op geen enkel moment meer aanspraak maken op de zegebloemen. Jelle hield alles en iedereen op achterstand, reed in gestrekte draf naar de finish en boekte zijn allereerste overwinning als prof ! Jürgen finishte vandaag als 57ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !