» » Nieuwsarchief
 
14/07 Samuel Sanchez beste in 1ste Pyreneeënrit
Na anderhalve week Tour de France zijn de renners aanbeland in de Pyreneeën. De eerste bergetappe was meteen van een loodzwaar kaliber. De renners gingen van start in Cugnaux en arriveerden 211 km verderop bergop in Luz-Ardiden. De eerste 100 km bleef alles nog binnen de perken, maar dan volgde een helse tweede wedstrijdhelft. Op het menu de Hourquette d'Ancizan (1ste cat.), de Col du Tourmalet (buiten cat.) en aankomst bergop te Luz-Ardiden (buiten cat.).

Zware kost dus, maar niettegenstaande kregen we ook vandaag een vroege vlucht. De zes leiders waren Ruben Perez (Euskaltel-Euskadi), Laurent Mangel (Saur - Sojasun), Jérémy Roy (FDJ), José Ivan Gutierrez (Movistar Team), Geraint Thomas (Sky Procycling) en Biel Kadri (AG2R La Mondiale).

Zij reden maximaal 9' voor op het peloton en op de top van de eerste klim, de Hourquette d'Ancizan, bleef daar nog 5' van over. Op weg naar de fameuze Tourmalet liep de voorsprong opnieuw op, maar op die reus buiten categorie kwam het peloton snel terug en werd aldaar serieus uitgedund.

Na de Tourmalet kregen we nog twee renners in de spits, nl. Thomas & Roy en aan de voet van de slotklim naar Luz-Ardiden telden ze nog 3’ voorsprong op het peloton.

Omega Pharma – Lotto was ongetwijfeld de ploeg van de eerste Tourweek en ook vandaag lieten zij zich niet onbetuigd. Jelle Vanendert reed op 10 km van de finish weg uit het peloton en kreeg het gezelschap van de Spanjaard Sanchez. Die twee hadden de koplopers snel te pakken en lieten die onmiddellijk ter plaatse !

Zodoende deed Omega Pharma – Lotto ook schitterend mee voor de zege in de eerste Pyreneeënrit en uiteindelijk moest Jelle enkel de duimen leggen voor Olympisch kampioen Samuel Sanchez (Euskatel). Jürgen kwam binnen in een busje op 24' en werd als 96ste geklasseerd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !