» » Nieuwsarchief
 
13/07 Tour de France - 3de ritzege voor Cavendish
De 11de etappe in de Tour had veel gelijkenissen met die van gisteren. Vandaag reden de renners van Blaye-les-Mines naar Lavaur, goed voor een totale afstand van 167.5 km. Het parcours was identiek, de ganse dag op en af, met onderweg één helling van 3de en één klimmetje van 4de categorie.

De vroege aanvallers van de dag luisterden naar de namen van Ruben Perez (Euskaltel-Euskadi), Lars Boom (Rabobank CT), Andriy Grivko (Pro Team Astana), Mickael Delage (FDJ), Tristan Valentin (Cofidis) en Jimmy Engoulvent (Saur - Sojasun). Na 15 km wedstrijd gingen ze aan de haal en kregen een maximale voorsprong van 4'20”.

Voor de rest bleef het wedstrijdverhaal identiek, naarmate de finish naderde werd de kloof gereduceerd en wist het peloton perfect te timen. Lars Boom werd als laatste vluchter op 2 km van de eindstreep ingerekend, waarna de massaspurt in de natte straten van Lavaur een feit was !

Jürgen was opnieuw laatste man voor André Greipel en deed zijn werk met brio. Hij moest echter in volle spurt afrekenen met Romain Feillu, die kost wat kost het wiel van Mark Cavendish wilde pakken.

Cavendish (HTC – High Road) pakte uiteindelijk zijn derde ritzege, voor ploegmaat Greipel en de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin – Cervélo). Jürgen finishte nog mooi als 16de.

De Fransman Thomas Voeckler (Europcar) gaat morgen als leider de bergen in.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !