» » Nieuwsarchief
 
09/07 Rui Costa wint op Super-Besse
In de Tour zijn ze aanbeland in het Centraal-Massief en in de achtste etappe werd er reeds vlotjes boven de 1.000 meter geklommen. De renners gingen van start in Aigurande en arriveerden 189 km verder te Super-Besse Sancy. De eerste 150 km ging het gestaag in licht oplopende lijn en moest er een 600 meter hoogteverschil overwonnen worden. Daarna volgde nog een lastige finale met de Col de la Croix Saint-Robert (2de cat.) en aankomst bergop te Super-Besse Sancy (3de cat.).

Negen renners zagen wel graten in deze rit en verschenen na 10 km wedstrijd in de spits. Ze moesten echter hard knokken om een geruststellende voorsprong samen te fietsen. Op deze manier stond er na het eerste wedstrijduur reeds 48 km op de tellern.

Hierna stond het peloton een maximale voorsprong van 5'15” toe, waarin de Omega Pharma - Lotto boys opnieuw de eerste viool bespeelden. De koplopers begonnen nog met 2' boni aan de Col de la Croix Saint-Robert en daar zonderde het kwartet Van Garderen, Riblon, Gautier en da Costa zich af. Het peloton nam die col van 2de categorie in gesloten gelederen, enkel de Kazak Vinokourov ging in het gezelschap van Flecha in de achtervolging.

De voorsprong van de vier koplopers stabiliseerde op 1’ en in de slotfase trok Rui da Costa (Movistar Team) de solotoer op. De Portugees begon met dezelfde voorsprong aan de slotklim en in het peloton zagen we nog maar eens een verbluffende Philippe Gilbert. Phil knalde opnieuw iedereen uit het wiel en kwam aan de finish amper 12 tellen tekort op da Costa. Jürgen werd vandaag als 147ste geklasseerd.

Ook wereldkampioen Hushovd arriveerde met de hoofdmacht aan de finish en blijft in het geel.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !