» » Nieuwsarchief
 
08/07 Tour: 2de ritzege Cavendish - Jürgen lek in slotfase

In de Tour de France stond vandaag een compleet vlakke etappe op het programma. Het zevende gedeelte ging van start in Le Mans en arriveerde na 218 km te Châteauroux. Onderweg lagen geen noemenswaardige hindernissen, alvorens het Centraal-Massief in te trekken, was dit een uitgelezen kans voor de spurters.

Het wedstrijdscenario volgt elke dag hetzelfde stramien. Onmiddellijk na de start is het alle hens aan dek en reeds in de openingskilometer zat de traditionele vroege vlucht in het zadel. De kopgroep bestond uit vier renners, met name Mickael Delage & Gianni Meersman (beiden FDJ), Yannick Talabardon (Saur - Sojasun) en Pablo Urtasun (Euskaltel-Euskadi).

Het peloton maakte zich niet druk in de vluchters, na amper 10 km had de kopgroep reeds een voorgift van 5'. De kloof met de grote groep liep uiteindelijk op tot maximaal 8" en nog voor halverwege wedstrijd startte de inhaalbeweging.

Het ging er vrij gezapig aan toe in deze lange etappe en het belangrijkste wapenfeit was een massale valpartij op 30 km van de finish. Hierdoor splitte het peloton in twee groepen en kregen we een 1ste achtervolgende groep van een 60-tal renners, waarbij een aandachtige Jürgen mooi present was in de eerste groep.

Die groep beende op 12 km van de finish de vluchters bij, waarna de spurtvoorbereiding onmiddellijk startte. Jürgen was vandaag beschermengel voor André Greipel, maar hij kende megapech. Jürgen reed lek op 3 km van de finisih en kwam zodoende net na de eerste groep binnen.

HTC – High Road bracht zijn kopman Mark Cavendish in een zetel naar de eindspurt en maakte het werk ook af. André Greipel ging van ver de eindspurt aan en werd enkel nog geremonteerd door Cavendish en Petacchi.

Wereldkampioen Thor Hushovd (Garmin – Cervélo) blijft in het geel.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !