» » Nieuwsarchief
 
07/07 Boasson Haagen haalt 6de etappe Tour binnen
De Tour de France bereikte met de zesde en langste etappe zijn Noordelijkste punt. Vanaf morgen wordt koers gezet richting Centraal-Massief en komt het gebergte in zicht. Vandaag stond met start in Dinan en finish te Lisieux, 226 km op het programma. Hierin ging het opnieuw de ganse dag op en af, met onderweg nog twee beklimmingen van 3de en één helling van 4de categorie. Ook de laatste 3 km gingen in licht oplopende lijn.

Geen wijzigingen in het wedstrijdverloop, de renners vertrokken in slechte weersomstandigheden met de wind in de zeilen en onmiddellijk na de start zat het spel reeds op de wagen. Het vijftal Lieuwe Westra & Johnny Hoogerland (beiden Vacansoleil-DCM), Anthony Roux (FDJ), Leonardo Duque (Cofidis) en Adriano Malori (Lampre – ISD) verscheen in de spits, waarna Jürgen nog probeerde de aansluiting te bewerkstelligen. Hij strandde echter op een handvol seconden en viel terug naar het peloton.

Het peloton stond in deze lange etappe een voorgift van 10’ toe en startte vanaf halverwege wedstrijd de traditionele inhaalbeweging. Op het ogenblik dat het peloton genaderd was tot 2’30” gingen vooraan Westra en Malori aan de haal en laatstgenoemde werd bij het binnenrijden van Lisieux als laatste vluchter ingerekend. Het waren nog maar eens de Omega Pharma - Lotto renners die hiervoor verantwoordelijk waren, waarbij Jürgen opnieuw een pak werk op zijn schouders nam.

Een selecte groep spurtte voor de zegebloemen, waarin de Noor Edvald Boasson Haagen (Team Sky) zich de snelste toonde, voor de Australiër Matt Goss (THC – High Road) en wereldkampioen Thor Hushovd (Garmin – Cervélo). Jürgen werd als 123ste geklasseerd.

Hushovd blijft in de gele leiderstrui.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !