» » Nieuwsarchief
 
20/01 Leider in het jongerenklassement 'Down Under' !
Tweede gedeelte in de Tour Down Under, die verreden werd tussen Gawler en Hahndorf. De afstand bedroeg 133 km en er werd slag geleverd op constant glooiende wegen.

De Omega Pharma - Lotto boys konden zich vandaag niet bedwingen en trokken onmiddellijk na de start in de aanval. Er verschenen drie renners in de spits van de race, waarbij Mickael Delage en Olivier Kaisen. Jürgen's ploegmaats hadden het gezelschap van de Australiër David Kemp (UniSA) en samen bouwden ze pijlsnel hun voorsprong uit.

Na amper 40 km wedstrijd stond het peloton reeds 10'30” in het rood en tot halverwege wedstrijd hield deze gelijke tred. Daarna begon de traditionele inhaalbeweging en op 7 km van de finish, na een vlucht van 120 km, volgde de algemene hergroepering.

Het voltallig peloton stormde richting finish, waar de Duitser Andre Greipel (HTC-Columbia) zijn tweede opéénvolgende zege pakte, voor de Nieuw-Zeelander Greg Henderson (Team Sky) en de Australiër Robbie McEwen (Team Katusha). Jürgen finishte op de 18de plaats.

Greipel verstevigt vanzelfsprekend zijn leidersplaats en telt nu 14” boni op Henderson. Jürgen is vijfde op 16” en is leider in het jongerenklassement.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !