» » Nieuwsarchief
 
05/07 Cadel Evans wint op Mr-de-Bretagne
Het vierde gedeelte in de Tour de France bracht de renners van Lorient naar de Mr-de-Bretagne, waar de finish was getrokken op een helling van derde categorie. Vandaag ging het de ganse dag op en af, maar zat het venijn in de staart, nl. de Mr-de-Bretagne, een klim van 2 km aan net geen 7% gemiddeld.

Na drie mooie dagen moesten de renners vandaag acteren in de regen. Dat weerhield het vijftal Gorka Izagirre (Euskaltel-Euskadi), Jrmy Roy (FDJ), Imanol Erviti (Movistar Team), Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team en Biel Kadri (AG2R La Mondiale) er niet van, om onmiddellijk na de start in de aanval te trekken.

Zij bouwden pijlsnel de kloof uit tot 5, maar deze werd snel gestabiliseerd naar drie minuten. Voor Jrgen en zijn Omega Pharma Lotto ploegmaats was het werkedag, zij namen het peloton een ganse dag op sleeptouw.

De koplopers behielden bijzonder lang hun voorsprong, in de slotfase moesten onze mannen alles uit de kast halen ze nog bij te benen. Dat gebeurde uiteindelijk net voor de Mr-de-Bretagne, waar er zich een groepje van een 10-tal renners kon afzonderen.

Het was de Australir Cadel Evans (BMC) die primus werd, de ex-wereldkampioen haalde het nipt voor titelverdediger Alberto Contador (Saxo Bank). Jrgen nam vandaag een pak werk op zijn schouders voor kopman Philippe Gilbert en finishte zelf als 96ste.

Wereldkampioen Thor Hushovd (Garmin Cervlo) finishte als zesde en blijft in het geel.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !