» » Nieuwsarchief
 
04/07 Tyler Farrar snelste in 3de etappe Tour
Derde gedeelte in de Tour de France, een rit van 198 km en verreden tussen Olonne-sur-Mer & Redon. Afgezien van de 'Pont du Saint-Nazaire' (4de cat.), werd er slag geleverd op vlakke wegen.

De traditionele lange vlucht liet niet lang op zich wachten, reeds in de aanvangskilometer verscheen het vijftal Niki Terpstra (Quick Step), José Ivan Gutierrez (Movistar), Maxime Bouet (Ag2r-La Mondiale), Mickael Delage (FDJ) en Ruben Perez Moreno (Euskatel-Euskadi) in de spits.

Hun maximale voorsprong flirtte met de acht minuten, maar nog voor halverwege wedstrijd liep deze terug. Het peloton had zodoende de touwtjes stevig in handen en liet de vluchters voorop tot 10 km van de finish.

Gutierrez & Delage werden als laatsten ingerekend, waarna de voorbereiding op de eerste massaspurt van start ging. Het voltallig peloton stormde richting slotkilometer, waar het in de laatste bocht voor enkelen mis ging. De Amerikaan Tyler Farrar (Garmin - Cervélo) zette deze eerste massaspurt naar zijn hand, voor de Fransman Romain Feillu (Vacansoleil). Jürgen finishte als 73ste. 

Wereldkampioen Thor Hushovd finishte als 6de en blijft in de gele leiderstrui.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !