» » Nieuwsarchief
 
02/07 Uitstekende start in Tour de France !
Precies op zijn 26ste verjaardag startte voor Jürgen zijn tweede Tour de France.

Het grootste wielerspektakel van de wereld ging vandaag van start in de Vendée. Deze editie kende een atypische start, zo stond er geen openingsproloog op het programma, maar werd meteen gestart met een rit in lijn.

De openingsrit ging van start op Le Passage du Gois, een 4,5 km lange natuurlijke oversteek naar het eiland Noirmoutier, die twee keer per dag overspoeld wordt door hoogwater. Na een rit van 191 km arriveerden de renners op Mont des Alouettes in Les Herbiers, een klimmetje van 4de categorie.

Voor de rest kende de wedstrijd een traditioneel wedstrijdverloop van een vlakke rit. Het trio Roy, Westra en Quemeneur verscheen onmiddellijk na de start in de spits en liet een maximale bonus van 6'30” optekenen.

De kloof met het peloton nam dus nooit geen gigantische proporties aan. Het waren vooral de Omega Pharma - Lotto boys, die samen met de troepen van HTC – High Road de vluchters binnen schot hielden.

De vluchters konden zodoende op geen enkel moment aanspraak maken op de zege en werden op 18 km van de finish ingerekend door het peloton. De voorbereiding naar de slotspurt op de Mont des Alouettes werd direct ingezet en die werd op 10 km van de finish opgeschrikt door een massale valpartij.

Zo snelde een groep van een 50-tal renners richting het slotklimmetje en eiste Jürgen een prominente rol op. Hij was laatste man voor kopman Philippe Gilbert en hield het tempo hoog tot in de slotkilometer. Daarna stond nog maar eens geen maat op Phil ! De Belgische kampioen reageerde op een uitval van Fabian Cancellara, hij haalde zijn Zwitserse collega bij en liet die meteen ter plaatse ! Hij pakte schitterend zijn eerste overwinning als Belgisch kampioen en mag meteen zijn tricolore ruilen voor de gele trui. De Australiër Cadel Evans (BMC) en wereldkampioen Thor Hushovd (Garmin), eindigden op ruime afstand als 2de en 3de. Jurgen finishte na een knappe wedstrijd als 67ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !