» » Nieuwsarchief
 
26/06 Philippe Gilbert kampioen van België

In Hooglede-Gits werd vandaag gestreden voor de felbegeerde Belgische titel op de weg.

De renners moesten hierbij 241 km tot een goed einde brengen, verdeeld over 18 ronden van 13,4 km.

Afgezien van een tweetal kleine hindernissen, werd er slag geleverd op een compleet vlak parcours.

De titelrace ging bijzonder snel van start, het eerste wedstrijduur stonden er reeds 48 km op de teller.

De eerste serieuze aanval kwam op naam van veldrijder Bart Wellens, die vanaf ronde vier, tot halverwege wedstrijd alleen in de spits reed. Wellens werd in eerste instantie bijgebeend door 10 achtervolgers, maar aan kilometerpaal 125 was alles te herdoen.

Met nog 85 km voor de boeg was het alle hens aan dek. In twee schuifjes raakten 18 renners voorop en telde Omega Pharma - Lotto een compleet kwartet in de kopgroep. Topfavoriet Philippe Gilbert liet zich niet verrassen en had voorin het gezelschap van Dehaes, Van de Walle en Bakelants.

Zij reden snel één minuut voorsprong bijeen, waarna het peloton de organisatie op touw zette. De kloof werd even gereduceerd tot 45", maar toen ook de kopgroep een tandje bijzette liep de voorsprong op tot boven de 2'.

De nieuwe Belgische kampioen moest zodoende gezocht worden tussen de 18 kopmannen en zij gingen samen de slotronde in. De Omega Pharma - Lotto boys smoorden elke aanval in de kiem tot op de laatste beklimming van de 'Gitsberg', waar de beslissende aanval van Phil volgde. Niemand was capabel om zijn wiel te houden, waarna Phil solo naar zijn eerste Belgische titel reed !!! Gianni Meersman (FDJ) en Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen) pakten zilver en brons.

Jürgen finishte in het peloton en werd als 68ste geklasseerd.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !