» » Nieuwsarchief
 
22/06 Jürgen animeert Halle-Ingooigem - Solozege Roy Curvers

Halle-Ingooigem is de allerlaatste test voor het Belgisch kampioenschap van aanstaande zondag. Deze 1.1 gequoteerde wedstrijd werd verreden over een afstand van 201 km. De renners begonnen met exact 100 km in lijn en sloten af met 6 plaatselijke omlopen van net geen 17 km in en rond Ingooigem. Hierin moest telkens het Vossenhol beklommen worden.

De renners moesten opboksen tegen een stevige Zuid-Wester en in het eerste wedstrijduur zonderde een kwartet zich af van het peloton. Die vier kregen na de beklimming van de Kanarieberg het gezelschap van 12 anderen, waarbij Jürgen present was.

Die kopgroep verscheen met 2' boni op de plaatselijke omloop, waar onmiddellijk zeven renners wegreden van hun metgezellen. Jürgen haakte vooraan opnieuw zijn wagonnetje aan en de rest van de oorspronkelijke kopgroep werd ingerekend door het peloton.

De zeven bleven voorop tot op 25 km van de finish, maar moesten zich dan ook gewonnen geven. Vrijwel onmiddellijk volgde een nieuwe aanval van vijf anderen en zij bleven voorop. De Nederlander Roy Curvers (Skil/Shimano) ging in de slotfase solo en pakte de zege,  Pieter Jacobs (TopSport Vlaanderen) en Gianni Meersman (FDJ) vervolledigden het podium. Jürgen reed een uitstekende test in functie van het Belgisch kampioenschap en eindigde als 36ste.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !