» » Nieuwsarchief
 
11/06 Joaquim Rodriguez wint koninginnenrit Dauphiné
Loodzware voorlaatste gedeelte in de Dauphiné Libéré, waarin in de renners van start gingen in Les Gets, om 192 km verderop te arriveren te Le Collet d’Allevard. Na een eerste wedstrijdhelft over twee hellingen van 4de, één van 3de en één beklimming van 2de categorie, volgde een loodzware finale over de Col du Grand Cucheron (1ste cat) en de slotklim naar Le Collet d’Allevard (buiten cat.).

Over de eerste beklimmingen werd er duchtig doorgevlamd en kregen we constant wisselende posities. Pas aan kilometerpaal 80 kreeg een aanval enige bewegingsruimte, we kregen acht renners in de spits en hun maximale bonus liep op tot 3’45”. Het peloton trok in gesloten gelederen over de verschillende beklimmingen, waar het duchtig werd uitgedund.

De vluchters werden net aan de voet van de slotklim ingerekend, waarna de strijd om de zege volop losbarstte. De groep viel onmiddellijk in stukken en brokken uiteen en er ontstond een kopgroep van een 15-tal renners.

Met nog 7 km voor de boeg ontbond de Kazak Vinokourov zijn duivels en hij kreeg snel het gezelschap van Joaquim Rodriguez (Team Katusha). De Spanjaard liet in een mum van tijd Vinokourov achter en snelde in zijn eentje naar de finish. Vino kreeg het gezelschap van Jurgen Van den Broek, Christophe Kern, leider Bradley Wiggens en de Nederlander Robert Gesink.

Laatstgenoemde reed in de slotkilometer nog weg van zijn metgezellen en finishte als 2de. Jürgen kwam met de bus boven in Le Collet d’Allevard en zij arriveerden net geen half uur na de winnaar aan de finish.

De Brit Bradley Wiggens (Team Sky) verdedigde dus ook vandaag met succes zijn leiderstrui.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !