» » Nieuwsarchief
 
10/06 Dauphiné - Christophe Kern wint op Les Gets

De Dauphiné staat voor een bijzonder zwaar slotweekend. Vandaag mochten de renners zich reeds serieus ‘warm rijden’ in de langste etappe van 210 km, met start te Villars-les-Dombes en finish in Les Gets. Verspreid over het parcours lagen twee beklimmingen van 2de categorie, terwijl ook de finish was getrokken op een helling van dezelfde aard.

Niettegenstaande het zware parcours werd er pijlsnel gevlamd, na 2 uur wedstrijd stonden reeds 96 km op de teller. Het duurde dan ook tot op de tweede beklimming van de dag, de Côte du Mont des Princes, vooraleer iemand een vrijgeleide kreeg. De Amerikaan Jason McCartney (Team RadioShack) ging alleen aan de haal en liet met nog 75 km voor de boeg een maximale bonus van 12’30” optekenen.

Aan de voet van de slotklim bleef daar nog amper 2’ van over, zodat McCartney snel een kruis mocht maken over de zijn ambities. Het werd een geanimeerde slotbeklimming, waaruit de Fransman Christophe Kern (Team Europcar) als triomfator kwam. Hij haalde het voor de Deen Chris Anker Sørensen (Saxo Bank), terwijl zijn land- en ploeggenoot Thomas Voeckler de spurt voor de derde plaats naar zijn hand zette. Jürgen kwam binnen in een groepje op net geen 12' en werd als 133ste geklasseerd.

De Brit Bradley Wiggens (Team Sky) eindigde als zesde en blijft in de gele leiderstrui.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !