» » Nieuwsarchief
 
09/06 Dauphiné Libéré - 2de ritzege voor Degenkolb
In de Dauphiné Libére stond vandaag een rit van 173 km op het menu. Hierin reden de renners van La Motte-Servolex naar Mâcon en dit over constant glooiende wegen. De grootste hindernis van de dag, de Col du Chat (2de cat.), volgde echter onmiddellijk na de start.

Het peloton zag geen graten in de vroege aanval van het tweetal Jérémy Roy (FDJ) en Adriano Malori (Lampre), die tot maximaal 4’25” uitliepen.

Het was achter vooraf geweten dat de spurters deze zeldzame kans niet uit de handen gingen geven. Zij posteerden tijdig hun ploegmaats in de spits van het peloton, zodat de kloof gestaag werd gereduceerd.

De twee gaven zich echter niet zonder slag of stoot over, pas op 2 km van de finish werd hun vlucht naar de geschiedenisboeken verwezen. Het pleit in deze vierde etappe werd beslecht in een massaspurt en hierin trok de Duitser John Degenkolb (HTC – High Road) voor de tweede maal aan het langste eind. De Noor Edvald Boasson Haägen (Team Sky) finishte als 2de, Jürgen trok vandaag de spurt aan voor Kenny Dehaes en eindigde zelf als 77ste.

Het algemene klassement ondergaat geen wijzigingen.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !