» » Nieuwsarchief
 
08/06 Tony Martin ongenaakbaar in tijdrit Dauphiné
De renners in de Dauphiné haalden vandaag de tijdritfiets van stal. Met start en finish in Grenoble stond er een individuele tijdrit over 42,5 km op het programma. Onmiddellijk na de start ging het reeds in oplopende lijn tot in Brié-et-Angonnes, waarna nog een tweede klimmetje naar Saint-martin-d'uriage volgde. Hierna ging het vooral in dalende en vlakke lijn richting eindstreep.

Deze chronorace gold eveneens als generale repetitie voor de Tour de France, volgende maand krijgen de renners exact hetzelfde traject voor de wielen geschoven.

De Duitse hardrijder Tony Martin (HTC - High Road) verscheen vroeg op de baan en meteen was duidelijk dat dit de te kloppen tijd werd ! Martin realiseerde een ijzersterke 55'28” en niemand was nog capabel om hieronder te duiken. De Britse specialist Bradley Wiggens (Team Sky) was zijn naaste belager op 11”, diens Noorse ploegmaat Edvald Boasson Haägen vervolledigde het podium op liefst 43”. 

Jürgen moest 6'07" toegeven op Martin en werd als 129ste geklasseerd.

In het algemene klassement neemt Wiggens de leiderstrui over van Vinokourov, Cadel Evans (BMC) is nu tweede op 1’11” van de Brit.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !