» » Nieuwsarchief
 
07/06 John Degenkolb pakt 2de etappe Dauphiné

In de Dauphiné Libéré stond vandaag een betrekkelijk vlakke etappe op het menu. De renners reden van Voiron naar Lyon, waartussen een kloof van 179 km gaapte. Het hoogteverschil bleef binnen de perken, verspreid over het parcours lagen drie beklimmingen van 4de categorie, ook de eindstreep was getrokken bovenop een klim van de laagste categorie.

Het wedstrijdverloop was volledig identiek als gisteren. Onmiddellijk na de start reden drie renners weg uit het peloton en was voor Omega Pharma – Lotto Jurgen Van de Walle present.

‘Wally’ zette zijn teammaats dus opnieuw in een zetel, waarna de troepen van leider Vinokourov de kloof binnen perken hielden. Maximaal ging de voorsprong naar 4’45” en nog voor halverwege wedstrijd startte de traditionele inhaalbeweging.

Kilometer na kilometer wist het peloton van hun achterstand weg te knagen, zodat diep in de finale de algemene hergroepering volgde. Hierna splitte het peloton wel nog even in twee groepen, maar niettegenstaande bood zich een compleet peloton aan voor het slotklimmetje naar de eindstreep.

Het was uiteindelijk de Duitser John Degenkolb (HTC – High Road) die zich de snelste toonde, hij haalde het voor de Fransman Samuel Dumoulin (Cofidis, Le Credit En Ligne) en zijn landgenoot Paul Martens (Rabobank Cycling Team). Jürgen finishte op de 30ste plaats.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !