» » Nieuwsarchief
 
06/06 Omega Pharma - Lotto beresterk ! Jurgen Vdb wint in Dauphiné

In de Dauphiné Libéré stond vandaag de eerste rit in lijn op het programma. Deze werd verreden over een afstand van 144 km, met start in Albertville en finish te Saint-Pierre-de-Chartreuse. Hierin moest er meteen redelijk geklommen worden, in de eerste wedstrijdhelft lagen 2 beklimmingen van 4de en één helling van 3de categorie op hun weg. Er volgde echter ook nog een aankomst bergop, de eindstreep te Saint-Pierre-de-Chartreuse was getrokken bovenop een klim van 2de categorie.

Drie renners gingen na 15 km wedstrijd aan de haal en zij luisterden naar de namen van ploegmaat Sven Vandousselaere, in het gezelschap van Leonardo Duque en Vincent Jérôme. In een mum van tijd hadden de vluchters zes bonusminuten en pas over halverwege wedstrijd begon deze terug te lopen.

De Rabobanktroepen van leider Lars Boom zorgden voor een gestage reductie van de kloof en pas op 10 km van de finish werden Sven en zijn metgezellen ingerekend. De slotklim naar Saint-Pierre-de-Chartreuse moest dus beslissen over ritwinst en het werd een nieuwe succes-story voor Omega Pharma - Lotto ! Jurgen nam kopman Jurgen Van den Broeck lange tijd op sleeptouw in de slotklim, waarna laatstgenoemde zijn troefkaarten op tafel gooide en uiteindelijk met kleine voorsprong de zege pakte.

Opnieuw een beresterke Omega Pharma – Lotto wedstrijd, Proficiat !

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !