» » Nieuwsarchief
 
31/05 Knap 7de in Gullegem Koerse !
Jürgen trok vandaag naar de nationale wedstrijd te Gullegem, waar 18 ronden op het menu stonden. Er gingen 170 renners van start, zij moesten 171 km tot een goed einde brengen.

Zoals altijd in Gullegem was het in de wedstrijdaanhef alle hens aan dek en vormde zich snel een kopgroep van elf renners. De vluchters werkten uitstekend samen en lieten zich niet zonder slag of stoot inrekenen.

Toen de inhaalbeweging van het peloton duidelijk werd, gingen op drie ronden van de eindstreep Kenny Dehaes & David Boucher aan de haal. Zij gingen samen de slotronde in, maar moesten op 4 km van de finish toch de handdoek gooien. Zij werden bijgebeend door een groep van een 20-tal renners, waar Jürgen heel knap present tekende. Die groep ging samen de slotkilometer in en alles leek beslecht te worden in een spurt.

De snelle mannen werden toch nog een hak gezet door Philippe Gilbert, die net voor de laatste bocht aan de haal ging en zijn inspanning volhield tot aan de eindstreep ! De Italiaan Francesco Chicchi (Quick.Step) finishte als tweede, Jürgen eindigde knap als zevende ! 
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !