» » Nieuwsarchief
 
29/05 Omega Pharma - Lotto oppermachtig in Ronde van België
Onze nationale ronde werd vandaag afgesloten met een etappe van net geen 170 km. De renners gingen van start in Oreye en passeerden na exact 100 km een eerste maal aan de finish in Putte. Daarna volgde nog één ronde van 50 km en een plaatselijke omloop van 20 km.

Het startschot was amper geluwd en de Omega Pharma - Lotto mannen lieten zich meteen gelden. De voltallige ploeg trok het peloton in drie waaiers en die machtsgreep zorgde voor een dol eerste wedstrijduur van net geen 50 km/u.

Leider Philippe Gilbert & zijn ploegmaats hielden dus stevig de touwtjes in handen, waarna ze na één uur de voet van het gaspedaal haalden. Op deze manier kwam alles opnieuw samen en kregen we het trio Hovelynck, Hollanders en Burghardt in de spits. Het peloton stond een bonus van 3' toe, maar bij het aanvatten van de laatste ronde was alles te herdoen.

De voorbereiding naar een nieuwe massaspurt kon meteen beginnen en zo geschiedde, het voltallig peloton bood zich aan voor de laatste rechte lijn. Voor de tweede maal stond er geen maat op André Greipel, die zijn tweede ritzege en de derde voor Omega Pharma - Lotto pakte ! Jürgen nam vandaag opnieuw een pak werk op zijn schouders en bracht Greipel in een zetel naar de finish. Zelf eindigde hij als 30ste.

Omega Pharma - Lotto toonde zich oppermachtig in deze Ronde van België, Phil won autoritair de koninginnenrit en is oververdiend eindwinnaar. Met de twee ritzeges en de eindwinst in het puntenklassement van Greipel daarbovenop, beleefden ze een schitterende vijfdaagse ! Jürgen sluit af op een 56ste plaats.

Een dikke proficiat !!
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !