» » Nieuwsarchief
 
28/05 Philippe Gilbert oppermachtig in Ronde van België
In de Ronde van België werd vandaag de koninginnenrit verreden. Hiervoor trok het peloton naar het Duitstalige landsgedeelte en was de finish getrokken in Eupen. Na start in Bertem volgde een rit door de Ardennen, met onderweg een 8-tal beklimmingen. Na 187 km arriveerden de renners in Eupen, waar nog één plaatselijke ronde van 15 km volgde. De eindstreep was getrokken bovenop de 'Frankendelle'.

De renners lieten zich niet afschrikken door deze mini-Luik-Bastenaken-Luik, het eerste wedstrijduur stond bol van de aanvalspogingen. Na 35 km wedstrijd kenden acht renners succes, Het peloton, onder aanvoering van de Omega Pharma - Lotto troepen, stond een maximale bonus van 3'30" toe.

Eénmaal de renners de Ardennen binnenreden ging de voorsprong snel naar beneden en viel het peloton in meerdere groepen uiteen. Na de beklimming van de Haute Levée vormde zich onder impuls van leider Philippe Gilbert een achtervolgend tiental. Zij hadden de vluchters in een mum van tijd bij de lurven, waardoor zich op 40 km van de finish een kopgroep van 15 renners vormde.

Het bleef echter geen moment windstil, bij een volgende tempoversnelling van Phil reden zes man weg uit de kopgroep en zij begonnen met 30” voorsprong aan de enige plaatselijke ronde van 15 km. Zij bleven samen tot de slotbeklimming van de ‘Frankendelle’, waar er geen maat stond op Phil. Hij begon op kop aan de eindspurt en reed vervolgens iedereen uit het wiel ! Greg Van Avermaet (BMC) en Bjorn Leukemans (Vacansoleil) finishten als 2de en 3de. Voor Jürgen was het vandaag opnieuw werkedag, hij finishte als 76ste.

Door zijn overwinning staat Phil vanzelfsprekend nog wat steviger in de zwarte leiderstrui, Van Avermaet is nu zijn naaste belager op 15" !
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !