» » Nieuwsarchief
 
27/05 Kruopis snelste in 3de etappe België
De Ronde van België verliet vandaag de kust en zette koers naar de West-Vlaamse heuvelstreek. Na start in Knokke-Heist ging het in gestrekte draf richting Ieper, waarna nog 2 grote ronden van 52 km volgden. Hierin moest telkenmale de Rode-, Monte- en Kemmelberg verteerd worden en bracht de afstand op een totaal van 188 km.

Het startschot was amper geluwd en vijf renners kozen het hazenpad, nl. Jens Mouris, Koen Barbé, Luca Paolini, Niko Eeckhout en Marcus Burghardt. Zij plaatsten het peloton snel op 2’30”, waarna de kloof lang stabiel bleef.

Wanneer de ‘kattestad’ een eerste maal werd aangedaan was het verschil echter opgelopen tot 4’15”, wat meteen de maximale bonus was. Net als gisteren moesten de renners opboksen tegen een sterke wind, wat opnieuw leidde tot een totale verbrokkeling van het peloton.

Omega Pharma - Lotto had met Greipel & Gilbert de eerste 2 plaatsen in het klassement, zodat het voor Jürgen vandaag werkdag was ! Samen met zijn ploegmaats reed hij kilometerslang op kop, zodat de vluchters mooi binnen schot bleven. Bij het aansnijden van de 2de grote ronde volgde het peloton nog amper op 1’45” en mochten de vluchters hun ambities opbergen.

Philippe Gilbert gooide een bommetje op de tweede Kemmelklim en snelde alles en iedereen voorbij. Hij stak op de top de bonificatieseconden op zak en loste op deze manier ploegmaat André Greipel af aan de kop van het klassement. Na de beklimming ontstond even een elitegroepje, maar op weg naar Ieper werd die nog aangedikt.

Niemand kon nog wegrijden uit deze groep, waarna een spurt uitsluitsel moest brengen. Het was de Litouwer Aidis Kruopis (Landbouwkrediet) die aan het langste eind trok, hij haalde het voor de Nederlanders Stefan Van Dijck (Willems Verandas) & Pim Ligthart (Vacansoleil - DCM ). Jürgen volgde in een tweede peloton en werd als 84ste geklasseerd.

Phil begint dus morgen in de zwarte leiderstrui aan de koninginnenrit, hij heeft één seconde voorsprong op André Greipel.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !