» » Nieuwsarchief
 
26/05 2de etappe Ronde van België - Dubbelslag André Greipel
De Ronde van België zette vandaag koers naar de kust. De start van de eerste rit in lijn werd gegeven in Lochristi, waarna de renners na 93 km een eerste maal aan de finish in Knokke-Heist verschenen. Hierna zochten ze opnieuw voor 52 km het binnenland in en volgde nog één plaatselijke omloop van 14,5 km. De totale afstand bedroeg 160 km.

De aanvangsuur stond bol van de aanvalspogingen en na 30 km wedstrijd raakten vijf renners voorop. Zij luisterden naar de namen van Hovelynck, Amorison, Van Vooren, Meeusen & Terweduwe en zij kregen een vrijgeleide tot 6'.

De renners kregen vandaag af te rekenen met een bijzonder sterke wind en die speelde een grote rol in het wedstrijdverloop. Met nog 85 km voor de boeg splitte het peloton in twee groepen en de eerste groep had de vluchters in een mum van tijd bij de lurven.

De slijtageslag ging echter onverminderd door, 21 renners reden weg uit deze eerste groep, waarna de achtervolgers kilometerslang bleven hangen op 30”. Uiteindelijk kreeg die groep op 15 km van de finish toch weer vooraan aansluiting en kwam ook Jürgen terug in de spits van de race.  

Deze groep bleef samen, waarna een spurt moest beslissen over etappewinst. Daar stond geen maat op ploegmaat André Greipel die zich op de 'Wandelaar" veruit de snelste toonde ! Hij verwees de Nederlander Kenny Van Hummel (Skil/Shimano) en Maxime Vantomme (Team Katusha) naar de dichtste ereplaatsen, Jürgen finishte mooi als 23ste.

Door de bonificaties neemt Greipel ook de leiderstrui over van de Nederlander Westra, Jürgen staat knap 12de geklasseerd op 15".
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !