» » Nieuwsarchief
 
13/05 Mooi wederoptreden in Tour de Picardie
Na zijn knap voorjaar hervatte Jrgen vandaag in de Tour de Picardie, een driedaagse in Noord-Frankrijk, waar tussen Abbeville en La Neuville-en-Hez de openingsetappe werd verreden. De totale afstand bedroeg 162 km en er werd slag geleverd op licht glooiende wegen, de eindstreep was getrokken bovenop de Cte de la Neuville-en-Hez (2,5km 3,8% gemiddeld).

De race werd geanimeerd door een lange vlucht van het tweetal Le Bon (Bretagne) en Keizer (Vacansoleil), die na 45 km wedstrijd aan de haal gingen.

Het peloton hield de touwtjes stevig in handen en begon tijdig aan hun inhaalbeweging. Dat leidde op 5 km van de finish tot de algemene hergroepering.

Het voltallig peloton trok naar de lastige aankomststrook, waar Edvald Boasson Hagen zijn duivels ontbond. En renner reed naar hem toe, Jrgen ploegmaat Kenny Dehaes wist de Noor bij te benen en liet hem meteen ter plaatse. Kenny stak reeds n hand uit naar de zegebloemen, maar werd in extremis nog geremonteerd door de Litouwer Juodvalkis.

Jrgen deed het uitstekend bij zijn wederoptreden en arriveerde met de eerste groep aan de finish. Hij werd mooi als 28ste geklasseerd. 
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !