» » Nieuwsarchief
 
10/04 Jürgen reed schitterende Parijs - Roubaix !

Jürgen voerde vandaag de Omega Pharma - Lotto troepen aan in de 'Helleklassieker' Parijs-Roubaix. De start van deze mytische wedstrijd werd gegeven in Compiègne, terwijl de finish 258 km verder lag op de wielerbaan van Roubaix. In Parijs-Roubaix draait het vanzelfsprekend om de 27 kasseistroken en die waren goed voor een totale afstand van net geen 52 km.

De wedstrijd een atypisch wedstrijdverloop. De aanvangsfase van de race wordt elk jaar gekenmerkt door een vroege vlucht, maar nu werd die na anderhalf uur reeds teniet gedaan. Die vlucht werd opgevolgd door een aanval van tien renners en zij kregen voorbij het Bos van Wallers-Arenberg het gezelschap van zes anderen, waarbij Jürgen present was.

Zodoende kregen we 16 man in de spits, waarbij een compleet Omega Pharma – Lotto trio, nl. Jürgen, Boucher en Greipel ! De ploegmaten staken meteen de handen uit de mouwen voor Jürgen, waarna het peloton op anderhalve minuut volgde.

Dat peloton was ondertussen ook fel uitgedund, mede doordat valpartijen schering en inslag waren. Ook de kopgroep telde ondertussen ook maar 13 eenheden meer en hieruit ging net voor Carrefour de l'Arbre een kwartet aan de haal. Op die strook haalde Johan Vansummeren (Garmin – Cervèlo) alles uit de kas en begon aan een solotocht richting Roubaix. Jürgen werd hierna ingerekend door een achtervolgend groepje met Cancellara en arriveerde ook met groepje op de wielerbaan.

Vansummeren hield stand tegen de achtervolgers en overschreed in zijn eentje de finish op de wielerbaan. Titelverdediger Fabian Cancellara (Leopard – Trek) finishte nog als tweede, voor de Nederlander Maarten Tjalingii (Rabobank). Jürgen mocht terugblikken op een heel knappe race, kwam binnen met de eerste achtervolgers voor de 7de plaats en finishte knap als 14de.

Proficiat !

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !