» » Nieuwsarchief
 
03/04 Nick Nuyens primus in Ronde van Vlaanderen
Vandaag was dan de langverwachte dag, de dag van 'Vlaanderens Mooiste', de Ronde van Vlaanderen. De renners gingen om 9u45 van start op de Markt in Brugge, voor een tocht over 256 km. Na een passage doorheen West-Vlaanderen, kregen ze na 68 km met de Tiegemberg de eerste helling van de dag voorgeschoteld. Daarna volgden nog 17 andere beklimmingen, met o.a. het trio Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, om diep in de finale af te sluiten met het tweeluik Muur van Geraardsbergen / Bosberg. Onderweg moesten ze ook 20 km kasseien verteren.

De Ronde van Vlaanderen wordt elk jaar geanimeerd door de traditionele vroege vlucht, maar het duurde vandaag toch een tijdje vooraleer die gevormd werd. Het aanvangsuur werd afgehaspeld tegen net geen 50 km/u en pas na 60 km raakten vijf renners voorop. Zij luisterden naar de namen van Roger Hammond, Jeremy Hunt, Stefan van Dijck, Mitchell Docker en Sébastien Turgot.

Het peloton werd nooit of te nimmer in slaap gewiegd, toen de kloof nog maar 6' bedroeg ging de gas in de grote groep met een ruk de hoogte in. Alles bleef echter samen tot het drieluik Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, dat opnieuw zijn rol speelde. Daar werd het peloton fel uitgedund en ontstond een eerste groep van een 55-tal renners. Jürgen deed het uitstekend en behield knap zijn plaats in de eerste groep.

Na de Koppenberg werden de vluchters in de spits afgelost door vier anderen en op de Molenberg ontbond Sylvain Chavanel zijn duivels. Kopman Philippe Gilbert kreeg net voor de Haagboek pech met een lekke band en net op die kasseistrook trok wereldkampioen Hushovd hard van leer en schoof titelverdediger Cancellara mee. De Zwitser gooide daarop op de Leberg iedereen overboord en stoomde in één keer door tot bij Chavanel. Achter dit kopduo mocht Jürgen vol aan de bak voor Philippe en kwam onder hun impuls alles opnieuw samen en leek de beslissing een feit.

De verrassing volgde echter op de Muur van Geraardsbergen, waar de achtervolgende groep in een mum van tijd weer in het spoor van de leiders zat en Gilbert met vier anderen in de spits verscheen. Zij trokken samen naar de Bosberg, waar hij nog maar eens aan de boom schudde en alleen voorop raakte. Het mocht het echter niet zijn, vijf achtervolgers wisten zich opnieuw te organiseren en riepen Philippe terug tot de orde. Dat zestal werd nog verdubbeld tot 12 eenheden en zij stormden richting Meerbeke.

In de slotkilometers werd slag om slinger gedemarreerd en bleek de aanval van Chavanel, Nuyens en Cancellara de goede. Zij bleven nipt voor, waarna Nick Nuyens (Saxo Bank) in de eindspurt de maat nam van Sylvain Chavanel (Quick.Step) en Fabian Cancellara (Leopard - Trek). Jürgen kwam binnen voor de 47ste plaats en werd als 54ste geklasseerd. Hij kan terugblikken op een zeer geslaagde Ronde, waarbij hij aan de zijde bleef van zijn kopman en na zijn pech nog heel wat werk verzette om hem in ideale positie aan de Muur te brengen. 
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !