» » Nieuwsarchief
 
30/03 11de in tweede etappe De Panne

Op de tweede dag van de Driedaagse De Panne - Koksijde werd terug koers gezet naar de kust. De start van deze 219 km lange etappe werd gegeven in Oudenaarde, terwijl de eindstreep was getrokken te Koksijde. Vanuit het hart van de Vlaamse Ardennen ging het naar de West-Vlaamse heuvelstreek, waar de renners een vijftal hellingen op hun weg kregen. Na 171 km werd de aankomststrook een eerste maal aangedaan en volgden nog 3 omlopen van 15,8 km.

Amper 20 km na de start moest al de Tiegemberg verteerd worden en daar gingen vijf renners in de aanval. Zij luisterden naar de namen van Steven Caethoven, Rony Martias, Mickaël Delage, Leigh Howard en Michail Ignatjev. Zij kregen snel een voorsprong van 5'30” bijeen, maar na het tweeluik Monteberg/Kemmelberg bleef daar nog amper één minuut van over.

Naast de heuvelzone moesten de renners in de open vlaktes ook nog een stevige wind trotseren en die zorgde voor een totale verbrokkeling van het peloton. Op deze manier kregen we 17 man in achtervolging op de vluchters, die deze dan ook snel bij de lurven hadden. Die groep werd nog aangedikt tot 50 eenheden en zij begonnen met een geruststellende voorsprong aan de plaatselijke ronden. Jürgen liet zich niet verrassen in het waaiergeweld en arriveerde met de eerste groep in Koksijde.

Het trio Van Groen, Van Keirsbulck en Engoulvent mocht met toestemming van deze groep de plaatselijke omlopen kleuren, waarbij Van Groen als laatste vluchter in de slotkilometer werd ingerekend.

De daaropvolgende spurt werd geregeld door de Rus Denis Galimzianov (Team Katusha) voor de Duitser John Degenkolb (HTC – High Road) en de Slovaak Peter Sagan (Liquigas). Jürgen spurtte naar de 11de plaats.

De Nederlander Lieuwe Westra (Vacansoleil) neemt de leiderstrui over van André Greipel. Bert De Backer (Skil/Shimano) is zijn naaste belager in dezelfde tijd. 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !