» » Nieuwsarchief
 
29/03 André Greipel wint eerste etappe De Panne
De Driedaagse van De Panne-Koksijde is voor Jürgen de ultieme voorbereiding op 'Vlaanderens Mooiste' van aanstaande zondag en die begon vandaag met een pittige openingsetappe over 194 km.

De renners gingen in prachtige weersomstandigheden van start in kustgemeente Middelkerke, waarna het richting Vlaamse Ardennen ging. Na een tocht van 106 km passeerden de renners een eerste maal de finish in Zottegem, waarna ze nog twee lussen van 44 km maakten. Hierbij deden ze achtereenvolgens de Rekelberg, Leberg, Valkenberg, Eikenmolen en Stuivenberg aan. Ook moest de kasseistrook van de Haaghoek telkenmale verteerd worden.

De renners maakten er vandaag allesbehalve een gezondheidswandeling van. Het openingsuur werd opnieuw afgehaspeld aan 50 km/u gemiddeld en nog voor de eerste passage in Zottegem kregen we acht renners in de spits. Het peloton gaf de acht echter nooit geen vrijgeleide en bij het aansnijden van de eerste ronde was de kloof 2'.

Ondertussen regende het ook aanvalspogingen in de grote groep en konden vier renners de kloof naar voren overbruggen. Dat kwartet, met ploegmaat André Greipel, liet samen met Gusev, Muravjev en Westra hun metgezellen in de steek.

Het werd een bijzonder spannende strijd, maar uiteindelijk bleven de vluchters nipt buiten schot, waarna Greipel het afmaakte in de spurt ! Jürgen finishte in het peloton als 61ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !