» » Nieuwsarchief
 
26/03 E3-Prijs - Beresterke Jürgen botst op superieure Cancellara

In het weekend voor 'Vlaanderens Mooiste' staan met de E3-Prijs Vlaanderen en Gent-Wevelgem twee topafspraken op het programma. De E3-Prijs vertrekt sedert jaar en dag in Harelbeke en arriveerde na 202 km terug in de West-Vlaamse stad. De renners maakten hierbij één grote lus doorheen de Vlaamse Ardennen en deden onderweg 12 hellingen aan. La Houppe beet de spits af na 120 km, het Vossenhol was de laatste hindernis op 15 km van de eindstreep.

Het was in de aanvangsfase opnieuw alle hens aan dek, er werd bijzonder snel gevlamd, wat na 2 uur wedstrijd nog steeds resulteerde in een compact peloton.

Pas na de eerste beklimming van La Houppe kende een achttal succes en zij kregen een vrijgeleide tot 3'.

De explosie in het peloton voltrok zich bij de beklimming van de Taaienberg, waar Jürgen een eerste maal zijn neus aan het venster stak. Hij kreeg vijf renners in steun en zij gingen vol in achtervolging op de acht koplopers. Jürgen imponeerde op de Paterberg en Oude Kwaremont, waar de kopgroep uiteenspatte en Sep Vanmarcke alleen aan de haal ging. Het achtervolgend zestal wist daar zijn vroegere metgezellen bij te benen en lieten die onmiddellijk ter plaatse.

De Oude Kwaremont speelde ook in het peloton zijn rol, want daar ontbond titelverdediger Fabian Cancellara zijn duivels. De Zwitser rolde alle achtervolgers op en zette koers naar de spits van de race. Op de Côte de Trieu nam Jürgen opnieuw het heft in handen en wist daar Vanmarcke bij te benen. Cancellara wist echter ook zijn missie met glans te volbrengen, zodat we op 20 km van de finish een kopgroep van 14 renners kregen.

Niet voor lang, Cancellara zijn honger was nog niet gestild, nog voor het Vossenhol ging hij alleen aan de haal en reed solo naar zijn tweede opeenvolgende overwinning in de E3-Prijs. Jürgen kon zich met vier anderen nog licht afzonderen en won de spurt voor de tweede plaats. Een schitterende tweede plaats voor Jürgen, die vandaag botste op opnieuw een superieure Cancellara.

Een megadikke proficiat !!! 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !