» » Nieuwsarchief
 
23/03 Nick Nuyens beste in Dwars door Vlaanderen

De komende weken regeert de fiets over Vlaanderen en vandaag stond met Dwars door Vlaanderen reeds een topafspraak op het programma. Deze 1.1 gequoteerde wedstrijd trok zich voor 201 km op gang in Roeselare. Na twee doortochten aan de finish ging het richting Vlaamse Ardennen, waar 12 hellingen & 4 kasseistroken op het menu stonden. Nokereberg fungeerde ook dit jaar als slothelling, vanaf de top was het nog amper 7 km tot de finish.

Het mooie lenteweer inspireerde de renners tot een bijzonder snel openingsuur. Zo stonden er na één uur wedstrijd reeds 50 km op de teller en bood een compact peloton zich aan voor de tocht doorheen de heuvelzone. Na de beklimming van het Vossenhol raakten dan toch vier renners voorop, nl. Frédéric Amorison, Rob Goris, Tom Veelers en Dries Hollanders.

Het peloton laste even een adempauze in en liet de vluchters uitlopen tot een zestal minuten. Daarna werd op elke helling een stukje van de kloof gedicht, pas na de beklimming van de Paterberg viel het peloton in meerdere groepen uiteen.

Ondertussen had Amorison zijn metgezellen achtergelaten en reden Nick Nuyens & Geraint Thomas vanuit de achtervolgende groep naar de leider toe. Dat trio zette koers richting Waregem, maar na Nokereberg zat een eerste achtervolgende groep van een 30-tal renners hen op de hielen. Jürgen beleefde vandaag niet zijn beste dag, hij had zijn Milaan - San Remo finale nog niet verteerd en verzeilde in de achtergrond.

Tussen deze groep en de koplopers werd het een secondenslag, maar uiteindelijk bleven de vluchters toch nog nipt buiten schot. Het was Nick Nuyens (Saxo Bank) die met de zege ging lopen, hij haalde het voor Brits kampioen Geraint Thomas (Team Sky). De Amerikaan Tyler Farrar (Team Garmin-Cervelo) won de spurt voor de derde plaats.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !