» » Nieuwsarchief
 
19/03 Jürgen rijdt prachtige Milaan - Sanremo !
Jürgen had vandaag afspraak met 'La Primavera', de eerste en ook meteen ook de langste van de voorjaarsklassiekers.

De renners gingen van start op de Via della Chiesa Rossa te Milaan en bereikten na liefst 298 km Sanremo. Naast het grote aantal kilometers in 'la Primavera', moesten de renners in de finale ook nog wat hindernissen verteren. In de laatste 100 km volgden Le Mànie, Capo Mele, Capo Cervo en Capo Berta en de traditionele scherprechters de Cipressa (na 276 km) en de Poggio (top op 6 km van de finish).

Traditioneel in Milaan - Sanremo is de vroege, lange vlucht en die zat reeds na 20 km wedstrijd in het zadel. Het kwartet Sijmens, De Marchi, Ignatiev en Miyazawa ging aan de haal en kleurde de race. Zij kregen tot 14" boni van het peloton en vanaf halverwege wedstrijd liep die snel terug.

Een van de belangrijke punten op het parcours is de beklimming & afdaling van Le Mànie, waar enkele renners onderuit gingen en het peloton in twee groepen uiteenviel. Jürgen was bijzonder aandachtig en liet zich niet verrassen. Samen met de ploegmaats Gilbert, Greipel en Reynes was hij present in de eerste groep. Een uitstekende situatie voor Omega Pharma – Lotto, waarna hadden Reynes zich de ziel uit het lijf reed om voorop te blijven.  Jürgen loste ondertussen kopman Gilbert voor geen vin.

De race kende dus een atypisch wedstrijdverloop en de strijd om de zege barstte volop los tussen Cipressa & Poggio, waar vier renners zich konden afzonderen. Op de Poggio liet Greg Van Avermaet zijn metgezellen in de steek, Jürgen en Greipel brachten Phil in uitstekende stelling naar de Poggio, waar die zijn duivels ontbond. Hij kon zich samen met zeven anderen losrukken, waarna zij in de afdaling bij Van Avermaet aansloten.

Die acht koplopers mochten strijden voor de zegebloemen en het pleit werd beslecht in de spurt. Hierin was niemand opgewassen tegen de Australiër Matthew Goss (HTC – High Road), die het haalde voor de Zwitser Fabian Cancellara (Leopard – Trek) en Philippe, die een prachtige ploegrace besloot met de derde podiumplaats. Jürgen kan terugblikken op een schitterende Milaan – Sanremo, hij was na La Mànie present in de eerste groep en verzette daarna nog een pak werk voor kopman Gilbert. Hij eindigde uiteindelijk als 34ste.

Proficiat !
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !