» » Nieuwsarchief
 
13/03 Tony Martin eindwinnaar Parijs - Nice
De traditionele afsluiter in Parijs - Nice is de etappe Nice – Nice, vandaag verreden over een afstand van 124 km. Deze korte, maar stevige etappe had start en finish in de mondaine kuststad en maakte een lus doorheen het hinterland. De tweede wedstrijdhelft was hierin scherprechter, met de beklimmingen van La Turbie en de Col d'Eze (telkens 1ste cat.). Na deze laatste klim ging het 13 km in dalende lijn richting finish.

Bij de eerste klim van de dag, de côte de Duranus, ontstond in een aantal schuifjes een kopgroep van elf renners. De weergoden waren de renners opnieuw niet gunstig gezind, wat zorgde voor een loodzware afvallingsrace. Zo werd het peloton km na km uitgedund en moesten ook vooraan meerdere renners afhaken.

Uiteindelijk overleefde het duo Voeckler en Ulissi de slijtageslag in de kopgroep en zij begonnen samen aan de slotbeklimming van de Col d"Eze. Die bracht geen afscheiding, maar de daaropvolgende afdaling wel. De Franse kampioen Thomas Voeckler (Europcar) reed solo naar zijn tweede ritzege, de Italiaan Diego Ulissi (Lampre) finishte nog afgescheiden als tweede. Jürgen finishte vandaag als 70ste en is 65ste in het eindklassement.

De Duitser Tony Martin (HTC – High Road) kwam binnen met zijn naaste belagers en is meteen eindwinnaar van deze Parijs – Nice.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !