» » Nieuwsarchief
 
12/03 Sterk in loodzware etappe Parijs - Nice !

Parijs - Nice nadert zijn ontknoping op de Promenade des Anglais. Op de voorlaatste dag stond er echter nog een etappe van 215 km op het programma, die verreden werd tussen Brignoles en Biot - Sophia Antipolis. Na een aanloop over de Côte des Tuillières (2de cat.) en de Côte du Mont Méaulx (3de cat.) volgde halverwege wedstrijd het zwaartepunt met de beklimmingen van de Côte de Cabris & Col du Ferrier (telkens 1ste cat.). De renners passeerden na 178 km een eerste maal aan de finish, waarna nog 2 lastige plaatselijke ronden van 18,5 km volgden.

Jürgen was klaar voor een heel sterke dag en haakte zijn wagonnetje aan bij de eerste vlucht van de dag. De ontsnapping werd echter na 40 km wedstrijd teniet gedaan, waarna de beslissende aanval nog 40 km verder vertrok. Het duo Kroon (BMC) en Berthou (BSC) ging aan de haal en zij kregen wel een vrijgeleide.

De zon liet het vandaag afweten, wat er voor zorgde dat het peloton gestaag uitgedund werd. De leiders onderhielden een stevig tempo, wat hen bij het aanvatten van de plaatselijke ronden nog een bonus van 2'30” opleverde. Op het einde van die eerste ronde bleef daar nog de helft van over en had Karsten Kroon zijn metgezel overboord gegooid. De achtervolgende groep was nog amper een 70 man sterk, waarbij Jürgen nog steeds present waren.

Kroon werd ingerekend op 12 km van de finish, waarna de Fransman Rémy Di Gregorio een soloactie opzette. De voorsprong van de Astana renner ging nooit boven de 20”, maar hij hield wel stand tot aan de eindstreep. De Spanjaard Samuel Sanchez (Euskatel-Euskadi) en de Columbiaan Rigoberto Uran eindigde als 2de en 3de. Jürgen kan terugblikken op een heel sterke wedstrijd in deze loodzware etappe en finishte uiteindelijk als 30ste.

Tony Martin (HTC - High Road) start morgen als leider in de afsluitende etappe.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !