» » Nieuwsarchief
 
11/03 Tony Martin grijpt de macht in Parijs - Nice

In Parijs - Nice werd er vandaag tegen de chrono gereden. Het zesde gedeelte in de 'Koers naar de zon' betrof een individuele tijdrit van 27 km en verreden tussen Rognes & Aix-en-Provence. De renners vertrokken in dalende lijn, waarna het van kilometerpaal 8 tot 20 in licht oplopende lijn ging. Hierna ging het opnieuw bergaf tot aan de finish.

Lieuwe Westra (Vacansoleil) tastte gisteren reeds serieus in het krachtenarsenaal, maar was uitstekend gerecupereerd. De Nederlander zette met 34'22” een eerste sterke richttijd neer. De jonge Australiër Ritchey Porte (Saxo Bank) deed in één klap 28” van die tijd af en dan was het enkel nog wachten op de superspecialisten Bradley Wiggens (Team Sky) en Tony Martin (HTC – High Road).

Wiggens had nog negen seconden minder nodig dan Porte, maar er stond uiteindelijk geen maat op de Duitser Tony Martin, die nog eens 20 seconden sneller reed dan de Brit. Leider Andreas Klöden moest 46” toegeven op zijn landgenoot, waardoor Martin ook de leiderstrui overneemt.

Jürgen finishte vandaag in een tijd van 37’34” en werd hiermee als 106de geklasseerd.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !