» » Nieuwsarchief
 
10/03 Parijs - Nice - Dubbelslag Andreas Klöden

In Parijs - Nice zijn de renners het hooggebergte binnengedoken. De vijfde etappe was 193 km lang en bracht ze van Saint-Symphorien-sur-Coise naar Vernoux-en-Vivarais. Onderweg moesten niet minder dan 7 beklimmingen verteerd worden, w.o. 2 van eerste categorie. Na 54 km de Col de la Croix de Chaubouret en diep in de finale de Col de la Műre, waarna het nog amper 9 km tot de finish was.

Het peloton reed in gesloten slagorde naar de voet van die Col de la Croix de Chaubouret, waar alles meteen in meerdere groepen uiteenviel. Er ontstond in een aantal schuifjes een kopgroep van zes renners, met name Westra, Le Mével, Dupont, Lopez-Garcia, Jeannnesson en Hardy. Meer dan 4' boni kregen de vluchters niet bijeen, over de daaropvolgende beklimmingen werd de kloof gestaag gereduceerd. Dupont & Westra bleven uiteindelijk voorop tot kilometerpaal 155, waarna op de Col de la Műre de strijd voor de zegebloemen volop losbarstte.

In het reeds fel uitgedunde peloton werd nog verder geschift en uiteindelijk kwamen nog een 25-tal renners in aanmerking voor de zege. Nog voor de top gingen hieruit acht renners aan de haal en zij trokken samen naar de finish. Het was de Duitser Andreas Klöden (RadioShack) die nipt het laken naar zich toe wist te trekken, voor de Spanjaard Samuel Sanchez (Euskatel). Jurgen kwam vandaag binnen met een derde groep en werd als 148ste geklasseerd.

Klöden neemt ook de leiderstrui over van Thomas De Gendt.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !