» » Nieuwsarchief
 
09/03 Hersteld van val en 12de in 4de etappe Parijs-Nice
De vierde etappe in Parijs-Nice stond bol van de hellingen. Op het menu vandaag stonden 7 beklimmingen, 3 van 2de en 4 van 3de categorie. Zij lagen netjes verspreid over het parcours van 191 km. De eerste klim kwam reeds 17 km na de start in Crêches-sur-Saône, de laatste hindernis was de Col de Fontmartin, op 35 km van de finish te Belleville.

Jürgen was goed hersteld van zijn val van gisteren en stond dan ook aan de start van het vierde gedeelte. Onmiddellijk na de start ging het trio Pauriol, ex-leider De Gendt en Voeckler aan de haal. Op de eerste helling van de dag, de col de Grand Vent, kwamen ploegmaat Francis De Greef & Rémi Di Grégorio vooraan aansluiten, zodat we vijf renners in de spits kregen.

De kopgroep reeds maximaal 5'30” voor op het peloton en namen alle beklimmingen voor hun rekening. Het peloton raakte echter over het zwaar geaccidenteerd parcours moeilijk georganiseerd en de vluchters lieten zich niet zonder slag of stoot inrekenen. Zij hielden uiteindelijk nog nipt stand tegen het peloton, waar Frans kampioen Thomas Voeckler (Europcar) in de eindspurt de maat nam van Pauriol en De Gendt. Jürgen deed opnieuw volop mee in de pelotonspurt en klasseerde zich mooi 12de.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !