» » Nieuwsarchief
 
08/03 Val in eindspurt 3de etappe Parijs-Nice - Zege voor Goss
In Parijs-Nice waren ze vandaag toe aan het derde gedeelte en daarin moesten de renners 202 km tot een goed einde brengen. Het startschot weerklonk in Cosne-Cours-sur-Loire, terwijl de finish was getrokken te Nuits-Saint-Georges. Vandaag doken ook de eerste hindernissen op, vanaf halverwege wedstrijd ging het constant op en af, met de Côte de Bécoup diep in de finale. Na deze klim 2de categorie ging het nog 12 km in dalende en vlakke lijn richting finish.

Net als gisteren was het onmiddellijk na de start opnieuw alles hens aan dek ! Vijf renners zagen graten in een vroege vlucht, waarbij Jürgen's ploegmaat Jussi Veikkanen zijn wagonnetje aanhaakte bij een Frans kwartet. Het peloton liet begaan tot maximaal 4’30”, waarna de traditionele inhaalbeweging startte.

De vluchters begonnen nog samen aan de enige klim van de dag en werden net voorbij de top voorbijgesneld door Frans kampioen Voeckler. Vroege vluchter Biel Kadri kon hem nog vergezellen, maar ook zij moesten op 5 km van de finish de handdoek in de ring gooien.

Er volgde een tweede massaspurt en die werd nog ontsierd door een valpartij. Jürgen behoorde spijtig genoeg tot de slachtoffers, hij ging bij het opdraaien van de laatste rechte lijn tegen het asfalt. De Australiër Matthew Goss (HTC – High Road) toonde zich uiteindelijk de snelste, zijn landgenoot Heinrich Haussler (Garmin – Cervèlo) en de Rus Denis Galimzyanov (Team Katusha) eindigden als 2de en 3de. Voor Goss is deze zege meteen goed voor een dubbelslag, door de bonificaties neemt hij de leiderstrui over van Thomas De Gendt.

De verwondingen van Jürgen vallen al bij al nog mee. Op het eerste gezicht leek het vrij ernstig, maar hij komt er vanaf met een kleine snijwonde aan de schouder (1 hechting) en enkele kleine schaafwonden.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !