» » Nieuwsarchief
 
07/03 Mooie 7de plaats in tweede etappe Parijs-Nice

Tweede gedeelte in Parijs-Nice, een volledig vlakke etappe verreden tussen Montfort l’Amaury en Amilly, over een afstand van net geen 200 km.

De Fransen lieten er geen gras over groeien, het startschot was amper geluwd en het trio  Yoann Offredo (FDJ), Maxime Bouet (AG2R) en Tony Gallopin (Cofidis) verscheen in de spits van de race. Zij hadden in een mum van tijd 5’ boni en na 80 km wedstrijd werd Offredo overboord gegooid.

Vanaf dat ogenblik werd de kloof gereduceerd en mochten Bouet & Gallopin een kruis maken over hun ambities. Op 30 km van de finish was alles te herdoen en barstte de strijd om de zege volop los. Het ging echter in sneltreinvaart richting finish, waar een eerste massaspurt volgde.

Dit bleek een kolfje naar de hand van de Nieuw-Zeelander Greg Henderson (Team Sky), die het haalde voor de Australiër Matthew Goss (HTC – High Road). Jürgen spurtte naar een knappe zevende plaats.

Thomas De Gendt arriveerde met het peloton aan de finish en blijft het algemene klassement aanvoeren. Henderson is nu zijn naaste belager op 4”.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !