» » Nieuwsarchief
 
06/03 Thomas De Gendt beste in openingsetappe Parijs-Nice
In Frankrijk zijn de renners vertrokken naar de zon en dat gaat traditioneel gepaard met de rittenwedstrijd Parijs-Nice. De traditie van een openingsproloog werd dit jaar aan de kant geschoven, er werd meteen gestart met een rit in lijn met start en finish in Houdan. De totale afstand van deze eerste etappe liep over 154 km, waarbij de aankomstplaats een drietal maal werd aangedaan.

Onmiddellijk na de start verschenen twee renners in de spits, die maximaal 8' voorsprong kregen en uiteindelijk tot kilometerpaal 115 voorop bleven.

Daarna muisde het drietal Jérémy Roy (FDJ), Jens Voigt (Leopard-Trek) en Thomas De Gendt (Vacansoleil) ervan onder en zij trokken samen de finale in. Het peloton viel onderweg meermaals in enkele groepen uiteen maar wist zich in de slotfase toch nog te hergroeperen. Zij deden er alles aan om te vluchters nog in te rekenen, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Vooraan zaten enkele gepatenteerde hardrijders en uiteindelijk bleven De Gendt & Roy nog uit de greep van het peloton. Thomas De Gendt pakte de zege en is ook de eerste leider in deze 'Koers naar de zon'.

Jürgen werd de eerste Omega Pharma - Lotto vertegenwoordiger op de 14de plaats.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !