» » Nieuwsarchief
 
27/02 Jürgen kan terugblikken op prachtig openingsweekend !

Traditioneel volgt daags na de Omloop Het Nieuwsblad een herkansing in Kuurne-Brussel-Kuurne. Deze 1.1-gequoteerde wedstrijd werd verreden over 194 km, verdeeld over 166 km in lijn en 2 plaatselijke omlopen van 13,5 km. Onderweg vonden de renners 8 hellingen op hun weg, met Nokereberg als slothelling op 45 km van de finish.

De renners vertrokken met een stevige wind in de zeilen, wat snel resulteerde in een kopgroep van vier renners. Het kwartet Cammaerts, Coyot, Navardauskas en Van Groen leken op weg voor een lange vlucht, maar werden na één uur wedstrijd uit koers genomen omdat ze een gesloten overweg genegeerd hadden. Op deze manier kwam de Brit Fenn, die even voordien gelost was uit de kopgroep, alleen aan de leiding. Hij kreeg het gezelschap van het tweetal Sander Armée & de Fransman Matthieu Ladagnous en dat trio kreeg een vrijgeleide tot 5'.

Het peloton zette de gas vol open op het tweeluik Oude Kwaremont & Côte de Trieu, waar zich een achtervolgend zevental vormde. Jürgen was duidelijk goed hersteld van zijn prachtige Omloop Het Nieuwsblad en haakte opnieuw zijn wagentje aan ! Die achtervolgers kwamen op 60 km van de finish vooraan aansluiten, zodat Jürgen zijn Omega Pharma - Lotto ploegmaats in een zetel zette.

Op weg naar Kuurne werd eerste achtervolgende groep nog fel aangedikt en dat zorgde er voor dat de voorsprong snel gereduceerd werd. Nog voor het binnenrijden van Kuurne was de hergroepering een feit, waarop de Deen Bak de eerste plaatselijke ronde voor zijn rekening nam.

In de slotronde nam het Omega Pharma - Lotto team 'au grand complet' het heft in handen voor hun spurter Andre Greipel. Alle vluchters werden ingerekend en er werd met de voltallige groep gespurt voor de zege. Het was de Australiër Christopher Sutton (Team Sky), die het haalde voor de Wit-Rus Yauheni Hutarovich (FDJ) en André Greipel.

Jürgen kan terugblikken op een prachtog openingsweekend. Zowel op zaterdag als zondag was hij niet uit de spits weg te slaan en behaalde een knappe 9de plaats in Het Nieuwsblad. In Kuurne eindigde hij dan in het peloton, nadat hij opnieuw in de aanval reed en nog een pak werk verzette voor André Greipel.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !