» » Nieuwsarchief
 
26/02 Jürgen schitterend 9de in loodzware Omloop Het Nieuwsblad !

Elk jaar is het aftellen naar het Belgisch openingsweekend en vandaag was het dan zover, de eerste wedstrijd op Belgische bodem, de Omloop Het Nieuwsblad.

De renners moesten 204 km tot een goed einde brengen en gingen van start aan het Sint-Pietersplein te Gent. Daarna ging het in gestrekte draf richting Vlaamse Ardennen, waar na 67 km de eerste kasseistrook en even later de eerste helling opdook. Zo moesten er zowel 9 kasseistroken als hellingen verteerd worden. De Molenberg was de laatste hindernis op 36 km van de finish, waarna wel nog de kasseistroken van de Paddestraat, Lippenhovestraat, Lange Munte en Steenakker volgden.

De weergoden waren de renners niet gunstig gezind in de openingsklassieker. Onder felle regen trok het peloton zich op gang en de traditionele vroege vlucht liet niet lang op zich wachten. Ze bestond uit 8 renners, met name Caethoven, Sébastian Chavanel, Delfosse, Ladagnous, Sarmotins, Schmitz, Van Vooren en Van Zandbeek. Het peloton liet de vluchters ongemoeid, na één uur wedstrijd bereikten ze een maximale bonus van 8'30”.

De renners moesten vandaag driemaal de kasseien van de 'Haaghoek" verteren en telkenmale maakte het peloton daar een heel stuk van hun achterstand goed. De hergroepering bleef dan ook niet uit, met nog 55 km voor de boeg werden de vluchters ingerekend en kwamen nog amper 35 renners in aanmerking voor de zege in deze loodzware editie. Jürgen was bijzonder aandachtig in de heuvelzone en hield zich constant in de spits van het gebeuren.

Rabobankrenner Sebastian Langeveld was de eerste die het vuur aan de lont stak en een soloactie opzette. De Nederlander trok hard van leer en had in een mum van tijd één bonusminuut. De reactie volgde net voor de laatste helling, waar zich een achtervolgend elftal vormde en Jürgen opnieuw present was.

De rest van het deelnemersveld mocht meteen de ambities opbergen en op de kasseien van de Paddestraat ging de winnaar van vorig jaar, Juan Antonio Flecha (Team Sky) in de achtervolging. Jürgen miste op een haar na de aansluiting met de Spanjaard, die in zijn eentje richting Langeveld doorstoomde. Flecha reed de kloof van 1’15” dicht en met nog 15 km voor de boeg werden de 2 enkelingen een duo.

Zij reden samen naar de finish, waar Langeveld Flecha nipt voorbleef. Diens landgenoot Matthew Hayman vervolledigde het podium, Jürgen finishte als 9de, werd eerste Belg en kan terugblikken op een bijzonder sterke wedstrijd.

Proficiat !!!!

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !