» » Nieuwsarchief
 
19/02 Algarve - André Greipel zorgt voor 2de Omega Pharma - Lotto zege !

Voorlaatste gedeelte in de Ronde van de Algarve, waarbij opnieuw twee kuststeden werden aangedaan. De start werd gegeven in Albufeira, om 167 km verder te arriveren in Tavira. Al ging het de ganse dag op en af, het hoogteverschil bleef vandaag binnen de perken. In Tavira wachtte net als in de openingsetappe een finish op een korte nijdige helling.

Zes renners zagen graten in een vroege vlucht en verschenen na 20 km wedstrijd in de spits. Dit waren César Fonte (Barbot-Efapel), Kevin Ista (Cofidis), Johan Coenen (Topsport), Serguey Lagutin (Vacansoleil), Gregory Rast (RadioShack) en Joaquin Sobrino (Caja Rural). Er werd de vluchters een kloof van 4'20” gegund, maar eenmaal het peloton de gas wat steviger indrukte smolt deze als sneeuw voor de zon.

Het zestal viel uiteindelijk uiteen in twee trio's, maar niemand was bestand tegen het peloton. Op 15 km van de eindstreep werden alle vluchters opgerold en stormde een voltallige groep naar de lastige aankomststrook.

En het was opnieuw Omega Pharma - Lotto aan het feest ! Na prachtig voorbereidend werk van Jürgen stond er geen maat op André Greipel, die zijn eerste seizoenszege en de tweede Omega Pharma – Lotto overwinning binnenrijfde ! Michael Matthews (Rabobank) en Antony Ravard (AG2R) eindigden als 2de en 3de. Jürgen finishte als 71ste.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !