» » Nieuwsarchief
 
18/02 Algarve - Stephen Cummings grijpt de macht op de Alto de Malhão

Op de derde dag van de Ronde van de Algarve volgde de zwaarste etappe. Vandaag stond net geen 180 km op het menu en reden de renners van Tavira naar Malhão. Na een vlakke aanloop ging het van kilometer 35 tot 160 constant op en af en wachtte met de lastige Alto de Malhão (2de cat.) een aankomst bergop.

Zes renners waagden hun kans in een vroege vlucht. Zij luisterden naar de namen van Martin Maaskant (Garmin-Cervèlo), Jesse Sargent (Radioshack), Antony Ravard (Ag2r), William Clarke (United health care), Jarl Salomein (Topsport) en Ruben Martinez (Caja rural).

De Omega Pharma – Lotto boys namen het peloton op sleeptouw en stonden een bonus van 4’ toe. De vluchters werden dus netjes binnen schot gehouden en in de finale was alles te herdoen.

In de aanloop naar de Alto de Malhão werd het tempo nog wat opgevoerd en brak het peloton in twee groepen. Aan de voet van de slotklim bedroeg het verschil tussen beide groepen ruim 7’ en was er dus geen terugkeer meer mogelijk. De winnaar kwam uit de eerste groep van een 70-tal renners, waarbij Jürgen nog heel knap present was.

Pas onder de rode vod barstte de strijd volop los en konden vijf renners zich afzonderen. De Brit Stephen Cummings (Team Sky) mocht triomferen, hij haalde het voor de Amerikaan Tejay Van Garderen (HTC – High Road) en Tourwinnaar Alberto Contador (Saxo Bank). Philippe Gilbert moest in de slotfase plooien en verliest zijn leiderstrui aan Cummings. Contador is tweede op zes tellen.Jürgen finishte vandaag als 66ste.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !