» » Nieuwsarchief
 
17/02 Mooi 11de in tweede etappe Algarve

Op de tweede dag van de Ronde van de Algarve kregen de renners de langste etappe voorgeschoteld. Met start in Lagoa en finish te Lagos werden opnieuw twee kuststeden aangedaan en maakten de renners een lus van 182 km in het binnenland. Het zwaartepunt van de etappe lag in de eerste wedstrijdhelft, waar redelijk wat hoogteverschil moest overwonnen worden.

Het was wachten op de eerste klim vooraleer een aanval enig succes kende. Het viertal Rémy Di Gregório (Astana), Steven Kruijwik (Rabobank), Johan Coenen (Topsport) en Thomas de Gendt (Vacansoleil) ging aan de haal en mocht de rest van de etappe animeren.

Het peloton werd op sleeptouw genomen door de Omega Pharma - Lotto boys en zij stonden nooit meer dan 4' toe. Eénmaal de heuvelzone achter de rug bleef daar nog helft van over en met nog 50 km voor de boeg was alles te herdoen.

Na de hergroepering zette Oleg Chuzda een soloactie op, maar ook de Oekraïner van Caja Rural moest in de finale plooien voor het peloton. Ditmaal volgde wel een massaspurt en overschreed de Duitser John Degenkolb (HTC - High Road) als primus de finish. De Amerikaan Tyler Farrar (Garmin-Cervèlo) en de Australiër Michael Matthews (Rabobank) mochten hem flankeren op het podium. Jürgen reed een heel sterke wedstrijd en finishte op een mooie 11de plaats.

Geen probleem voor leider Philippe Gilbert. Phil eindigde vandaag als zesde en blijft het algemene klassement aanvoeren. Jürgen is 9de op 15"

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !